Voor wie is kinesiologie

Voor man en vrouw, voor jong en oud!

Komen je klachten terug en weet je niet waarom?

Heb je last van acne, eczeem of astma?

Heb je last van buikklachten en heb je het idee dat het door voeding of stress komt?

Heb je (vage)klachten en wil je meer in balans komen?

Heb je vermoeidheidsklachten?

Kan je moeilijk nee zeggen, heb je moeite met loslaten, wil je alles “perfect”, alle ballen in de lucht houden of loop je tegen een burn-out aan?

Antwoord je op één van deze vragen met ja, of heb je het gevoel dat jouw klacht hierbij past dan is kinesiologie wat voor jou.

Wat is kinesiologie

Kinesiologie betekent de leer der beweging. Het uitgangspunt van kinesiologie is om d.m.v. spiertesten inzicht te krijgen in de oorzaak van de klacht. De spiertest is een communicatie middel om zo via het lichaam te weten te komen waar er stress zit. Aan de hand van verschillende technieken kunnen we deze blokkades (stress) opheffen. Hiermee treedt het zelfherstellende vermogen van het lichaam in werking en je kun je weer in balans komen.

Om het lichaam weer in balans te krijgen wordt de onbalans gezocht binnen de volgende gezondheidsdriehoek:

Onbalans door Structurele stress

Als er stress zit op de structuur van ons lichaam dan vinden we de onbalans vaak door te werken met spieren. Spieren staan in verbinding met o.a. meridianen en organen.

Denk hierbij aan spieren, gewrichten of pezen die niet optimaal functioneren en daardoor klachten laten zien als (chronische) pijnklachten, bewegingsbeperkingen, ontstekingen en overbelasting.

Onbalans door Biochemische stress

Als er stress zit op de biochemie dan vinden we de oplossing van de klacht op het gebied van alle stoffen die je te veel of te weinig binnen krijgt. Zowel via voeding als via inademing. Maar ook hormonale klachten.

Denk hierbij aan klachten als allergieën en intoleranties, astma, eczeem, darmklachten, pijnklachten, vermoeidheidsklachten en hormonale klachten.

Onbalans door emotionele stress

Als er stress zit op je emoties dan vinden we de oplossing van de klacht vaak in onverwerkte emoties.

Emoties uit het verleden, of emoties die je nu nog parkeert en waar je niet de tijd voor neemt, kunnen zich vastzetten in je lijf, maar er ook voor zorgen dat je niet verder komt, alles kost moeite. Denk hierbij aan huidklachten, eczeem, darmklachten, maagklachten, nek- shouder en rugklachten. Maar ook onbegrepen ziektebeelden, vermoeidheid, burnout of niet lekker in je vel zitten.

VERGOEDING

Ik ben aangesloten bij de VBAG waardoor je in aanmerking komt voor vergoeding via je zorgverzekering. Je betaalt bij mij de rekening en declareert deze zelf. Let goed op of je verzekering de behandeling dekt. Kinesiologie valt onder alternatieve geneeskunde.

Ik stel geen diagnose!

Tijdens een kinesiologieconsult wordt geen diagnose gesteld, dit doe je bij een arts of specialist. Ben je onder behandeling van een arts of specialist dan kan je gerust komen. Kinesiologie kan er heel mooi naast, het liefst in samenspraak met de specialist. Denk aan vermindering van stress en pijn.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens de eerste behandeling hebben we een intakegesprek, waarin we naast het bespreken van je klacht de tijd nemen om te komen tot een doel; wat wil je bereiken? Daarna laat ik je kennismaken met de spiertest en gaan we kijken wat het lichaam te vertellen heeft. We helpen het lichaam weer in balans te komen door acupressuurpunten, neurovasculaire en -lymfatische punten, stress release, tapping, oefeningen, de emotie te bespreken achter de klacht zodat je deze gaat herkennen en nog veel meer. Aan het eind kijken we of er groeiwerk nodig is, dit kunnen oefeningen voor thuis zijn.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Als je een afspraak maakt, dan boeken we 3 afspraken met een tussentijd van 3 weken. Sommige mensen hebben er meer nodig, anderen minder. Maar zo hebben we in ieder geval de tijd om aan je doel te werken. Heb je uiteindelijk minder dan 3 behandelingen nodig dan annuleren we de vervolgafspraken.

Wat zijn de kosten?

Kinesiologie-2

Vervolg afspraak

79

60 minuten

*