Ontdek de helende Kracht van kinesiolgie

Voor man en vrouw, voor jong en oud!

Komen je fysieke klachten terug en weet je niet waarom?

Heb je last van acne, eczeem of astma?

Heb je last van buikklachten en heb je het idee dat het door voeding of stress komt?

Heb je (vage)klachten en wil je meer in balans komen?

Heb je vermoeidheidsklachten?

Kan je moeilijk nee zeggen, heb je moeite met loslaten, wil je alles “perfect”, alle ballen in de lucht houden of loop je tegen een burn-out aan?

Antwoord je op één van deze vragen met ja, of heb je het gevoel dat jouw klacht hierbij past dan is kinesiologie wat voor jou.

Wat is kinesiologie

Kinesiologie, of de leer der beweging, gaat verder dan alleen lichamelijke gezondheid. Via spiertesten krijgen we diepgaand inzicht in de oorzaken van jouw klachten. Deze techniek stelt ons in staat om stress in het lichaam te identificeren en blokkades op te heffen, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt.

Om het lichaam weer in balans te krijgen wordt de onbalans gezocht binnen de volgende gezondheidsdriehoek:

Onbalans door Structurele stress

Als er stress zit op de structuur van ons lichaam dan vinden we de onbalans vaak door te werken met spieren. Spieren staan in verbinding met o.a. meridianen en organen.

Denk hierbij aan spieren, gewrichten of pezen die niet optimaal functioneren en daardoor klachten laten zien als (chronische) pijnklachten, bewegingsbeperkingen, ontstekingen en overbelasting.

Onbalans door Biochemische stress

Als er stress zit op de biochemie dan vinden we de oplossing van de klacht op het gebied van alle stoffen die je te veel of te weinig binnen krijgt. Zowel via voeding als via inademing. Maar ook hormonale klachten.

Denk hierbij aan klachten als allergieën en intoleranties, astma, eczeem, darmklachten, pijnklachten, vermoeidheidsklachten en hormonale klachten.

Onbalans door emotionele stress

Als er stress zit op je emoties dan vinden we de oplossing van de klacht vaak in onverwerkte emoties.

Emoties uit het verleden, of emoties die je nu nog parkeert en waar je niet de tijd voor neemt, kunnen zich vastzetten in je lijf, maar er ook voor zorgen dat je niet verder komt, alles kost moeite. Denk hierbij aan huidklachten, eczeem, darmklachten, maagklachten, nek- shouder en rugklachten. Maar ook onbegrepen ziektebeelden, vermoeidheid, burnout of niet lekker in je vel zitten.

VERGOEDING

Ik ben aangesloten bij de VBAG waardoor je in aanmerking komt voor vergoeding via je zorgverzekering. Je betaalt bij mij de rekening en declareert deze zelf. Let goed op of je verzekering de behandeling dekt. Kinesiologie valt onder alternatieve geneeskunde.

Ik stel geen diagnose!

Tijdens een kinesiologieconsult wordt geen diagnose gesteld, dit doe je bij een arts of specialist. Ben je onder behandeling van een arts of specialist dan kan je gerust komen. Kinesiologie kan er heel mooi naast, het liefst in samenspraak met de specialist. Denk aan vermindering van stress en pijn.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens de eerste behandeling hebben we een intakegesprek, waarin we naast het bespreken van je klacht de tijd nemen om te komen tot een doel; wat wil je bereiken? Daarna laat ik je kennismaken met de spiertest en gaan we kijken wat het lichaam te vertellen heeft. We helpen het lichaam weer in balans te komen door acupressuurpunten, neurovasculaire en -lymfatische punten, stress release, tapping, oefeningen, de emotie te bespreken achter de klacht zodat je deze gaat herkennen en nog veel meer. Aan het eind kijken we of er groeiwerk nodig is, dit kunnen oefeningen voor thuis zijn.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om tot de kern van een probleem te komen hebben we gemerkt dat één sessie vaak niet voldoende is. vandaar dat we meerdere sessies inplannen, zo hebben we de grootste kans op een blijvend resultaat.

Met een traject van 3 behandelingen duiken we dieper in jouw unieke situatie en werken we gestaag naar je gezondheidsdoelen toe.

Review

In 2022 krijg ik van mijn nichtje, Natasja Bodde, een audio opgestuurd met de tekst dat ze dit gedicht heeft voorgedragen op een open podium bij Murrays in Spijkenisse. Dit heeft me ontzettend ontroerd, ik weet nl dat haar weg niet makkelijk is geweest. Iedere keer als ik enige twijfel heb of ik op de goede weg ben met mensen helpen via kinesiologie dan luister ik deze even.

Ondertussen is Natasja Bodde Stadsdichter van Nissewaard. Zo trots op haar, dat ze haar weg heeft gevonden en dat ik hierbij aan mocht bijdragen!

0:00 / 0:00
Review kinesiologie - Natasja Bodde

Wat zijn de kosten?